Ryggen

Ja ryggen ryggen….. inget vidare kan man väl säga.

En kort recap.

Sedan göteborgsvarvet i maj har jag haft problem med ryggen och inte riktigt kunna springa som jag vill. Det började som en väldigt ”trötthet” i ryggen dagarna efter varvet och valde att vila, när jag sedan började rulla igång så fick jag ett redigt ryggskott som satt i ca 2,5 vecka, det var så illa att jag besökte naprapat 😱 . Naprapaten konstaterade rätt omågede att jag har en låsning i ländryggen och att jag för fruktansvärt stel i höftböjarna. Flera behandlingar följde för att få bort låsningen som tillslut lyckades.

HöftböjareNästa steg var besök hos fysioterapeuter för att träna upp dessa delar och se om jag kunde bli bättre. Rekommendationen var att göra styrkeövningar för Core och rygg fram till vecka 34 !! Det ingen sommarlöpning och sommarens planerade lopp fick stå tillbaka. När väl vecka 34 infan sig och jag gav mig ut på en runda så fick jag dagen efter känning och samma trötthet i ryggen som tidigare, nytt besök hos fysioterapeuter denna gång en annan som rekommenderade andra övningar allt för att stärka musklerna och träna upp dem.  Samtidigt som detta har det börjat gro någonting att det kanske var dax att konsultera läkare.

Sagt och gjort, efter att tidigare besökt Sportrehab och fått bra hjälp av kunniga experter skaffade jag en tid hos dem. Nå vad sa läkaren då. ”Klassiska symtom” ”Kan ta upp till ett år med träning” ”Som tur kan du jobba och träna annat” ”Utsliten disk i ländryggen”  Orden MR röntgen och operation nämdes men avfärdades relativt snabbt. Kontentan blev remmis till fysioterapeuter/Naprapat och sedan avvakta med MR röntgen.

Tufft.. men samtidigt så har jag hittat ny träningsform så att ja kan träna och röra mig.

 

Annonser