Running in Slush ice

På helgen springer vi långpass så är det bara. Det är sedan gammalt.

På med icebugs, underställ, överdragsjacka, vätskeväst, GPS klocka, pulsband, telefon och så iväg. Det var ett riktigt Slush före, där av Icebugs. IMG_0002

Icebugs kanske man inte behövde på alla ställen eftersom det inte riktigt var halt men i brist på annat så fick det bli dem. De har inte bara ett bra grepp de är även vattenavvisande vilket var mycket bra då det vara blötare äv vatten att springa.

Löpandes mot skatås

Planen var att springa upp till Skatås, springa Åttan och så hem igen ca 18km enligt jogg.se Så upp till Skatås blev det med bra grepp, icebugs på asfalt och slask har en tendens att ge det. Men väl uppe i skatås kunde jag inte riktigt tänka mig att det skulle vara så snöigt.

Rätt skor och rätt tungt att halka runt i mjuk packad snö, varannat steg runt åttan kom med en halkning inte på grund av dåligt grepp utan pågrund av att snön gav vika och det blev en halkning. Grått var det också. På vissa ställen var det riktigt så att skon sjönk ner i snön. Väl runt Åttan och runt halkandet så kom jag ut på parkeringen och genast byttes halkandet ut mot fast riktigt fast asfalt med ett grepp så man önskade att man kunde byta skor.
IMG_0023

Löper  vidare lätt spektisk runt åttan.

IMG_0011

Hur långt blev det då?
Det tänker jag berätta i en annan blogg post.

 

 

Annonser