One App to rule them all

Hur många träningsappar behöver man? Hur håller man sig alltid synkad?

Three Appar for the Running demons- under the sky,
Seven for the The mediocre in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to Run,
One for the champion on his Golden throne
In the Land of Sweden where theShadows lie.
One App to rule them all, One App to find them,
One App to bring them all and in the light bind them
In the Land of Sweden where the Shadows lie.

syncJag har de flesta appar och tjänsterna och det var en stor del av min träning, eller den tid jag la på träning. Jag använde flera appar dels för att testa men även för att man hittar kompisar på olika ställen och det är lite av halva grejen att se, jämföra och analysera sin runda. Bara för att få över rundan från min klocka till en tjänst skulle man hitta sladden och synka och sedan där efter ladda upp samma fil på alla andra tjänster.

Det började med att jag skaffade Runkeeper. Dels för den var den appen som man kunde ha igång och funkade hyfsat på rundorna. Där efter la jag Till EndomondoRunkeeper strulade. Men där emellan fuskade jag med Funbeat efter som det där fanns en koppling till en uråldrig Garmin klocka jag hade.

Men jag hade under denna tiden kompisar på alla dessa tjänster och det är lite trist att tappa den kopplingen. Det var då jag hittade Tapiriik
tapiriik_graphicTapiriik är en riktigt fiffig tjänst, den håller alla dessa webbtjänster i sync och man behöver bara bestämma sig vilken tjänst som ska vara master.

Min uppsättning ser ut så här.

synk
1) Börjar med att jag springer (faktiskt)
2) Sedan laddar klockan upp rundan till Garmin Connect. (wifi eller via Telefonen).
Där går jag in och skriver rubrik på rundan, lägger till skor, skriver en notering om rundan känsla etc sparar och kopierar noteringen.
3) Besöker Jogg.se och klickar på nytt pass då lägger Jogg till kartan, puls etc förutom noteringen och skor. Här kopierar jag in det jag sparat från Garmin.
4) Nu besöker jag Tapiriik.com och synkar mina övriga tjänster. Beroende på hur tjänsten är uppsatt så förs allt från Garmin in på rätt ställe på de övriga tjänsterna, automagiskt. Bara för att det är så enkelt så sparar jag ner en .tcx fil från Garmin i min dropbox .

Men vad gillar jag då!

Jag använde framförallt Garmin Connect eftersom jag har en Garmin klocka och då känns det som det logiska valet. Där efter använder jag Jogg.se dels för att min Löpcoach har den tjänsten som sitt huvudställe, man kan även kommenterar passen enkelt och man får med relevant data direkt från Garmin Connect. Där efter kommer de övriga tjänsterna och då kanske framförallt Strava, dels för att den ger ett professionellt intryck, samt att jag gillar segmenten alltid roligt att tävla.

På tal om det nu måste jag synca..

Annonser